Index Vakbarát Hírportál

Fél tucat cég került Mészáros bizalmasához Simicskától

2018. november 22., csütörtök 19:22

Az Index is megírta, hogy Vörös Józsefhez került a korábban Simicska Lajos tulajdonát képező közterületi reklámcég, az Euro Publicity Kft. A Hvg.hu cikkéből most az is kiderült, hogy nem csak ez a reklámcég, hanem négy másik azé a Vörös Józsefé lett, aki Mészáros Lőrinc bizalmasa. Vörös képviselte Mészárost korábban egy földárverésen, illetve ő a jogi elnöke a felcsúti fociakadémiát működtető alapítványnak is, de rajta volt azon a magángépen is, amellyel az oligarcha és társai utaztak a Chelsea-Vidi mérkőzésre.

Októberben egyedüli részvényessé vált a Mezort nevű agrárcégben, amelyben részvényes volt korábban Simicska Lajos és felesége, illetve Nyerges Zsolt is. November elején pedig kiderült, hogy Vörös érdekeltségébe került az Euro Publicity mellett a a Pro A Kft. és a Pro B. Kft, a B-Reklám Kft., a Megapolis Media Zrt, a Publimont Kft, az A Plakát Kft és a Mundus Invest Zrt. is.

A Pro A és Pro B korábban 70%-os tulajdonrésszel rendelkezett Simicska Közgépében, a Megapolis Media pedig az a cég, amelyhez a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió kiadója is tartozik. Vörösnek elég jó szériája van, mert felügyelőbizottsági tag lett a villamos energia elosztásáért felelős Mavirban is.

Rovatok