Index Vakbarát Hírportál

Zuschlag pihenhet, de a Google-t és a Facebookot még mindig üldözi a NAV

2018. november 26., hétfő 11:57

13,4 milliárd forintnyi adóval és 14,4 milliárd jogkövetkezménnyel tartozik 49 cég és 44 magánszemély, derül ki a Napi.hu negyedéves NAV-jelentést feldolgozó írásából. Az átlagos tartozás 144 millió forint, ami növekedést jelent az előző negyedév 133 milliójához képest.

Az adósok listáját a Rolling Visual System Kft. vezeti – 1,4 milliárd hiánnyal és 1,8 milliárd jogkövetkezménnyel –, a társaság már 2015 óta eljárás alatt van.

A NAV negyedéves kimutatásában 2654 magánszemélynek és 1519 gazdálkodó szervezetnek van el nem évülő adótartozása. A listán szerepel több tucat orvos, ügyvéd és Magyarországra bejelentett külföldi állampolgár. A híres „tartozók” közül lekerült a listáról Zuschlag János, azonban még így is sok ismert arc maradt a felsorolásban –többek között Kocsor Zsolt „Kozso”, a Bróker Marcsi néven elhíresült D. Sándorné és a börtönbüntetését töltő Portik Tamás.

Továbbra is listázva vannak a Google és a Facebook írországi cégei is, a két techipari óriás még két éve került a hírekbe, mivel a reklámadó szabályai alapján regisztrálniuk kellene a magyar adóhatóságnál.

Rovatok