Index Vakbarát Hírportál

Mészáros veje szétnyeri magát a szombathelyi közbeszerzéseken

2019. október 8., kedd 14:05

Idén már a negyedik projekt kivitelezési munkáját nyerte el Szombathelyen Homlok Zsolt, Mészáros Lőrinc veje cégeivel. A legújabb a városi képtár felújítása, amire a Magyar Narancs figyelt fel a Közbeszerzési Értesítőben. 

A Homlok Zrt. 838 millió forintos ajánlattal nyerte el a Szombathely Képtár felújítására kiírt közbeszerzést. A másik induló a nyílt pályázaton a PDR Alpok Bau Kft., 859 millió forintos ajánlatot tett. Az utóbbi cég egy kemenesmagasi székhelyű, 3 millió forintos törzstőkével működő vállalkozás, amely két kisebb céggel konzorciumban pályázott.

Mészáros veje korábban már megnyerte az egymilliárdos Sportliget-rekonstrukciót, majd a víztorony 300 millió forintba kerülő renoválását, és az Arany-patak revitalizációját is ő végzi több mint harmincmillió forintért.

Puskás Tivadar leköszönő szombathelyi fideszes polgármester október 10-én, három nappal az önkormányzati választás előtt adja át a képtárat a kivitelező cégnek. Az épület felújítása és a környékének rendezése a Modern Városok Programban 1,4 milliárdos projektként szerepelt, a forrást az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) biztosítja, de a projekt befogadásáról a Vas Megyei Önkormányzat döntött. Homlokék most a beruházás épületfelújítási részét nyerték meg. 

Homlok csillaga felfelé ível az utóbbi években, főleg vasútépítési projektekben vesznek részt érdekeltségei, amelyek milliárdos profitokat termelnek. 

Rovatok