Index Vakbarát Hírportál

Alapított egy céget, és gyorsan nyert 8 milliárd forint támogatást a volt amatőr labdarúgó

2020. május 29., péntek 08:55 | aznap frissítve

Nyolcmilliárd forint állami támogatást nyert az a tiszakécskei vállalkozó, aki a pályázat megnyitása előtt egy nappal alapított céget. Sáfrány Tamás úgy nyert milliárdokat a nagy kapacitású szállodák fejlesztésére létrejött Kisfaludy-programban, hogy a vállalkozásának semmilyen előtörténete nincs, írja a G7.

Sáfrány, aki korábban Tiszakécske amatőr focicsapatának játékosa volt, már január elején leadta igénylését három szálloda üzemeltetésére, és – bár a pályázat hivatalosan március végéig tartott volna – a túl sok jelentkezőre való tekintettel már január 7-én felfüggesztették azt. Sáfrány összesen nyolcmilliárd forintot nyert, többek között egy ötcsillagos balatoni hotel megépítésére.

A G7 információi szerint a vállalkozó közeli kapcsolatban áll Szíjj Lászlóval: a vállalkozó Minerva Pénzügyi Zrt.-jének felügyelőbizottsági tagja, és a cégadatbázis szerint a szintén Szíjj László tulajdonában lévő Hotel Golf Kft. ügyvezetője. Szíjj László Mészáros Lőrinc visszatérő üzlettársa, valamint az ország negyedik leggazdagabb embere, aki szintén sokat gyarapodott az elmúlt tíz évben.

Az állami Magyar Turisztikai Ügynökség által meghirdetett Kisfaludy-programban egyébként rendre nyernek el nagy összegű közpénzeket NER-közeli vállalkozók szállodafejlesztésre.

A Kisfaludy-program oldalán elérhető döntési lista alapján a legutóbbi körben a legnagyobb egyösszegű támogatásban a Garancsi Istvánhoz, Csányi Sándorhoz és Hernádi Zsolthoz köthető CDHT Hotel Projekt Kft. részesült: a cég 8,63 milliárd forintot kapott a Tihanyi Kastélyszálló és Tréningközpont Hotel megépítésére. Az egyes tételeket összeadva azonban a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels a pályázat legnagyobb nyertese: a lánc 14 szálloda felújítására kapott összesen 17,7 milliárdot.

Rovatok