Index Vakbarát Hírportál

Majdnem 12 milliárdos osztalékot vehettek fel Mészárosék a családi cégükből

2020. május 29., péntek 20:48 | aznap frissítve

A Mészáros Lőrinc és felesége érdekeltségébe tartozó Mészáros és Mészáros Kft. hatalmas szériában van:

És a tavalyi 11 milliárd 847 millió forint nyereség nagy részét, 11 milliárd 800 millió forintot a cég ki is fizetett osztalékként.

És ez a rendívül gyors ütemű fejlődés a következő időszakban is fennmaradhat, a cég ugyanis saját bevallása szerint jó évekre számít. Egészen pontosan ez áll a frissen közzétett, nyilvános beszámolójukban:

„A Társaság dinamikus árbevétel-növekedéssel számol a következő években, amely növekedés szerződéses lekötöttsége csak a 2020 évet illetően tervezhető pontosan, az azt követő években elérhető árbevétel nagysága jelentősen függ a következő időszakban kiírandó pályázatoktól, azok forrásának alakulásától.”

2021 évtől számítunk a Budapest–Belgrád vasútpálya felújítás megvalósulásával, amelyre jelentős saját és alvállalkozói kapacitással készülünk, illetve további megrendeléseket szeretnénk elnyerni a környezetvédelem és az atomenergia területén.

„A Társaság 2020. évre 25-30 %-os árbevétel-növekedéssel számol az előző évhez képest, amelynek több mint 90 %-a már szerződéssel lefedett” – írják.

A Paksi Atomerőmű bővítésének lényegi része még el sem kezdődött, de atomenergetikai megbízásokban eddig sem szenvedett hiányt a cég, a Budapest–Belgrád vasútvonal felújítása pedig szintén jövedelmező üzleti lehetőség lehet számukra. A Forbes összesítése szerint – több mint 400 milliárdos vagyonával – Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar.

Rovatok