Index Vakbarát Hírportál

Gyereke menzapénzén spórolt egy jól kereső NAV-os, nyomozás indult ellene

2018. október 15., hétfő 08:52

Több mint 200 ezer forinthoz jutott hozzá jogosulatlanul a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyíregyházi munkatársa, aki annak ellenére kért szociális alapú óvodai étkezést a lányának az óvodában, hogy nettó 300 ezer forintnál többet keres, tehát nem lett volna jogosult a támogatásra – írja a Blikk.hu.

A nyomozók által lekért adatok alapján a férfi 2015 és 2017 között a saját nevében nyilatkozott arról az óvodában, hogy a lánya jogosult az ingyenes étkeztetésre. Ezzel összesen 216 140 forintot spórolt meg magának. 

A gyermekvédelmi törvény alapján annak jár ingyen az óvodai ebéd, akinek a családjában az egy főre jutó jövedelem nem éri el a minimálbér nettó összegének 130 százalékát: ez 2015-ben 89 ezer, az idén 119 ezer forint volt. Volt élettársa elmondása alapján a férfi havi nettó 350 ezer forintot keresett 2016-ban, amikor elköltözött tőle. A lap megkereste a csalással gyanúsított kormányhivatalnokot, de ő nem kívánt nyilatkozni. 

A férfit feljelentették, és mivel kormánytisztviselő, tette a rendőrség szerint kimeríti a költségvetési csalás bűncselekményét. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága és a Központi Nyomozó Főügyészség Debreceni Regionális Osztálya is vizsgálódik az ügyben.

Rovatok