Index Vakbarát Hírportál

Amerikában terjeszkedik a Futureal

2012. június 13., szerda 11:41 | aznap frissítve

Tizenötmillió dolláros tőkével, Cordia USA néven amerikai vállalkozást indít el Futó Gábor, a Futureal alapító társtulajdonosa, közölte a Futureál. Az új társaság célja az Államok területén bérbe adott lakóingatlanokból álló portfolió kialakítása. Első lépésben 4-5 városra koncentrálva 500 ingatlan kerül a portfólióba, később a társaság külső befektetők számára is elérhetővé kívánja tenni befektetési tapasztalatait.

A cég közleményében Futó úgy fogalmaz: „sosem volt ilyen olcsó és mégis ennyi embernek elérhetetlen az amerikai álom. Szerinte míg Európa és annak bankrendszere „a tagadás és halogatás taktikáját választotta”, addig Amerikában „szembe mernek nézni a valósággal”, ami „hatalmas áresést generált a lakáspiacon, melyet mi komoly, vissza nem térő befektetési lehetőségként értékelünk”.

A cég első vásárlásait Georgia és Michigan államokban tervezik, még ebben a hónapban. A befektetésüket „mind makro-, mind mikroszinten komoly elemzőmunka előzte meg”. A cég egyesével várásolja meg, és adja bérbe a házakat. Az első 500 ház megvételéhez becsléseik szerint 2500 árajánlatot kell adni a bankoknak, tulajdonosoknak és árveréseken több mint 10 000 házat kell megvizsgálniuk.

Rovatok