Index Vakbarát Hírportál

Repült a paradicsom, banán, csatornafedél

2013. július 28., vasárnap 12:38 | aznap frissítve

Erős hétvége ez a mostani: olasz minisztert, magyar miniszterelnököt, de rendőröket is megdobáltak. Ahogy azt korábban megírtukkét fiatalember paradicsommal dobálta meg Orbán Viktort szombat délután Tusnádfürdőn. A fiatalok azután dobálták meg a magyar miniszterelnököt, hogy végighallgatták a Bálványosi Szabadegyetem és Diáktáborban tartott előadását. A két fiatalt a csendőrök előállították és pénzbüntetést róttak ki rájuk. A dobálók nem tudták megindokolni, hogy miért csinálták.

Cecile Kyenge, olasz integrációs minisztert banánnal dobálták meg. Az ország első fekete bőrű miniszterét egy Demokrata párti rendezvényen tartott beszéde közben érte az inzultus. A rendőrség keresi az elkövetőt. Több olasz politikus is kifejezte felháborodását az eset kapcsán, még a Kyengét korábban leorángutánozó Luca Zaia is elítélte a dobálást. Kyenge saját Twitterén azonban csak az elpocsékolt étel miatt sajnálkozott.

De nem kell külföldre mennünk egy kis dobálásért: a tegnapi Újpest–Paks labdarúgó mérkőzés után a Megyeri úton, a távozó szurkolók egyike egy csatornafedő-rácsot dobott a rendezvényt biztosító rendőrök felé. Két rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A rendőrség azóta elfogott egy 22 éves gödi fiút, akit a dobálással gyanúsítanak.

Rovatok