Index Vakbarát Hírportál

Gladiátorok fosztogatnak Rómában

2015. szeptember 25., péntek 13:23

A római Kolosszeum környékét minden nap ellepik a turistákra szakosodott árusok és mutatványosok. A környék jellemző kellékei a gladiátor- és más ókori jelmezben pózoló férfiak is, akik egy-egy közös fotóért remélnek némi bevételt a városba látogató külföldiektől. Egy román videós stáb most leleplezett egy ilyen gladiátorcsapatot, akik a turisták átverésére szakosodtak.

A román újságírók épp a helyszínen forgattak egy riportot a Kanal D tévécsatornának. Gondolták, hogy készíttetnek egy közös képet az egyik jelmezessel, hogy ezt a fura turistaszokást is dokumentálják. A Julius Caesarnak öltözött férfi azonban 100 eurót akart tőlük elkérni az egyetlen fotóért.

Amikor próbálták elmagyarázni neki, hogy ez talán kicsit sok lesz, a gladiátorok a császár védelmére siettek. Egyikük elvette Christian Sabbagh, az egyik újságíró pénztárcáját, és kivett belőle 50 eurót. Mikor ellenkezni kezdett, a jelmezesek megfenyegették a stábot. Ekkor érkezett meg a rendőrség, de ahelyett, hogy segítettek volna a románoknak, azt mondták, hogy nem akarnak balhét, úgyhogy inkább ne tegyenek feljelentést.

Ha bármi ilyesmi történt volna Romániában, ezek a rendőrök már ki lennének rúgva

– mondta Sabbagh.

Az esetről készült videót közzé is tették, itt lehet megnézni, ahogy Róma tovább rombolja a helyi közbiztonságról már eddig sem kifejezetten erős képet:

Rovatok