Index Vakbarát Hírportál

Palesztin férfit szúrtak meg palesztin lányok Jeruzsálemben

2015. november 23., hétfő 13:46

Ollókkal támadt és megszúrt egy idős férfit két tizenéves palesztin lány Jeruzsálem keleti részében hétfőn a két hónapja tartó erőszakhullám legújabb eseményeként. Izraeli rendőrök rálőttek a támadókra, egyiküket lelőtték. Az eset a Mahane Jehuda piac közelében történt, és nagy riadalmat váltott ki a tömegben. 

A 70 éves férfi, aki ráadásul nem is zsidó volt, hanem palesztin, a hátán és a nyakán szenvedett sérüléseket. Egy civil pedig a rendőrök lövéseitől sérült meg. A rendőrök a hivatalos tájékoztatás szerint azután nyitottak tüzet a támadókra, hogy a lányok felszólításra sem álltak meg, sőt tovább közelítettek feléjük. Az egyik lány meghalt, a másik megsebesült.

A szeptember közepén kezdődött erőszakhullámban eddig összesen tizenhét izraeli, egy amerikai turista, egy eritreai menekült, valamint kilencven palesztin halt meg Jeruzsálemben, illetve a palesztin területeken . A palesztinok többségét az izraeli biztonságiak ölték meg, miközben az előbbiek merényletet hajtottak végre. 

Kedden John Kerry amerikai külügyminiszter izraeli és palesztin vezetőkkel találkozik, hogy elősegítse a feszültség enyhülését. Ez lesz egy év után az első látogatása a konfliktusban érintett feleknél.

Rovatok