Index Vakbarát Hírportál

Terrortámadástól tartva kiürítették München két pályaudvarát

2015. december 31., csütörtök 23:30

A német rendőrség a Twitteren és a hírügynökségeken keresztül jelentette be percekkel ezelőtt, hogy olyan komoly, terrorcselekményre utaló információk jutottak birtokukba, "amiket nem söpörhettek csak úgy a szőnyeg alá", és kiürítették München két pályaudvarát, a München-Pasingot és a München Hauptbahnhofot.

Ön a helyszínen van? Látott valamit? Írjon nekünk az ugyelet@mail.index.hu-ra!

Figyelmeztették a lakosságot továbbá, hogy kerüljék el a tömegrendezvényeket és utcabálokat, és semmiképpen ne menjenek az állomások környékére. Több európai nagyvárosban is nagy a készültség, Brüsszelben és Párizsban lemondták a hagyományos éjféli tüzijátékot is. 

A két állomás kiürítése után a rendőrség a Twitteren foglalta össze a helyzetet, és közölték, hogy minden, München felé tartó vonatot átirányítottak a város harmadik állomására, München-Ostra. Szemtanúk szerint viszont a központi állomás (Hauptbanhof) a bejelentés után is simán megközelíthető volt. A rendőrség a Facebookon is közzétette az információkat. 

Az MTI a Bayerischer Rundfunk bajor közszolgálati rádió értesülése alapján azt írja, hogy egy több csoport által, több müncheni helyszínen végrehajtandó terrortámadásról jutottak el információk a rendőrséghez. Szintén az MTI szemlézi a német ARD köztévét, ahol úgy tudják, hogy a bajor rendőrség információi a francia hatóságoktól származnak, és arra vonatkoznak, hogy a támadást röviddel éjfél előtt akarják végrehajtani.

Cikkünk folyamatosan frissül

Rovatok