Index Vakbarát Hírportál

Szvingerklubra csaptak volna le a terroristák

2016. február 2., kedd 15:06

Hat szélsőséges iszlamistát tartóztattak le Lyonban kedden, az első hírek szerint ketten szvingerklubokat készültek megtálalni, írja a Local.

A rendőrség látókörében voltak már korábban mind a hatan szélsőséges nézeteik miatt. Akkor tartóztatták le őket, amikor Szíriába próbáltak utazni. A hat gyanúsított busszal ment volna Bulgáriába és Törökországba, a rendőrség közbelépett, mielőtt elindulhattak volna.

Az öt férfi és négy nő mind Lyon környéki illetőségű, terrorcselekményekkel kapcsolatban hallgatják ki őket. A BFM TV szerint ketten azért próbáltak fegyvert szerezni, hogy swingerklubokat támadhassanak meg. Több részletet a tévéadó sem tudott meg egyelőre a tervről. Az viszont kiderült, hogy a házkutatások során nem találtak fegyvereket.

A francia katonai elhárítás egy repülőteret, az Európai Parlament épületét, a marseille-i kikötőt, több ismert látványosságot és egy pénzügyi központot nevezett meg lehetséges terrorista-célpontként. A swingerklubok eddig nem merültek fel, mint veszélyeztett helyek. Franciaországban egyébként körülbelül 500 ilyen klub működik.

Rovatok