Index Vakbarát Hírportál

Robbanás volt egy buszon Jeruzsálemben

2016. április 18., hétfő 17:37

Az izraeli rendőrség legújabb közlése szerint legalább 21 ember sérült meg hétfőn, amikor robbanás történt egy buszon Jeruzsálemben, a Hebron úton, írja a BBC. Közülük 2 ember állapota válságos.

A robbanás oka sokáig tisztázatlan volt, de a rendőrség közleménye szerint mostanra a szakértők megállapították: bomba robbant a busz hátsó felében.

A robbanás részleteiről szóló hírek még mindig ellentmondásosak.

A The Jerusalem Post című helyi lap azt írta, hogy egy üres buszban lépett működésbe robbanószerkezet, és a detonáció következtében a közelben lévő másik busz utasai sebesültek meg.

A BBC szerint azonban nem volt üres a busz, amelyen a robbanás történt, a sérültek közül sokan azon utaztak, míg más sérültek egy épp arra haladó autóban ültek. A kocsi kigyulladt, csakúgy, mint egy másik busz, amely üres volt, teszik hozzá.

Az elmúlt időszakban megszaporodtak az izraeliekkel szembeni támadások, főként késelések történtek, emlékeztet az MTI. Az eltelt fél évben 29 izraeli halt meg így. Ugyanebben az időszakban 200 palesztint öltek meg. A BBC jeruzsálemi tudósítója szerint a hétfői robbanás felkavarja a tíz évvel ezelőtti, buszok elleni öngyilkos merényletek emlékét.

Rovatok