Index Vakbarát Hírportál

Münchenben született és nőtt fel, semmi köze a dzsihádhoz a tömeggyilkosnak

2016. július 23., szombat 12:16 | aznap frissítve

Münchenben született és ott is nőtt fel a pénteki bávásárlóközpontbeli fegyveres ámokfutás 18 éves elkövetője. A sajtó már képet is közölt róla.

Das ist der Amokkiller von #München #Amoklauf #Polizei https://t.co/drNqs478Wf pic.twitter.com/CReRL8a5Az

— Bild München (@BILD_Muenchen) 2016. július 23.

Az iráni származású diákot semmilyen szálak sem fűzték az Iszlám Államhoz vagy más szélsőséges dzsihadista szervezethez, és tettének a menekültválsághoz sincs semmi köze. Azt viszont tudni lehet róla, hogy már hosszú ideje érdekelték az ámokfutások, lakásán számos, a kérdéssel foglakozó könyvet és anyagok találtak.

Ezt a német rendőrség közölte az ügyben tartott szombati sajtótájékoztatóján, ahol azt is leszögezték, hogy egy   "klasszikus ámokfutásról van szó"   . A   müncheni lövöldözésben   kilencen vesztették életüket, 27-en megsebesültek. Az akció végén az ámokfutás elkövetője is végzett magával.

A rendőrség azt is közölte a pénteki cselekményről, hogy

Münchenben a hétvégén a terrorcselekmény után több tömegrendezvényt lemondtak, a gyász miatt nem fogják megünnepelni például a bajor tisztasági törvény 500. évfordulójának ünnepére rendezendő sörfesztivált is. De elmarad egy szabadtéri koncert Nürnbergben is, mert a helyi hatóságok és a szervezők szerint nem illene most tüzijátékozni és ünnepelni.

Rovatok