Index Vakbarát Hírportál

Sörözni sem lehet már rendesen a sörünnepen a terrorpara miatt

2016. augusztus 17., szerda 19:45

Minden eddiginél szigorúbb biztonsági intézkedéseket vezetnek be idén a müncheni Oktoberfesten, írja az MTI.

A bajor fővárosban szerdán bemutatott tervek alapján a legfontosabb új szabály, hogy nem lehet bevinni a sörfesztivál területére 3 liternél nagyobb térfogatú táskát vagy hátizsákot. A bejáratoknál megőrzőket állítanak fel, amelyekben átvizsgálás után lehet elhelyezni a túlméretes csomagokat.

A fesztivál teljes területét elválasztják a környezetétől, az utolsó nyitott szakaszt mozgatható kerítéssel zárják le. Így nem lehet biztonsági ellenőrzés nélkül belépni a mintegy 35 hektáros Terézia-rétre (Theresienwiese), amelyen szeptember 17-től két hétig várják a vendégeket a sörsátrakban. 

Valamennyi bejáratnál folyamatosan tartanak majd ellenőrzést. Két kaput csak a fesztiválon dolgozók és a sátrakhoz árut szállító fuvarozók használhatnak. Növelik a biztonsági emberek számát is, a bejáratoknál csúcsidőben 450-en dolgoznak majd, mindenkit átvizsgálnak és a megengedett méretű táskákat is ellenőrzik.

Az új rendszert az utóbbi hetek bajorországi támadásainak tanulságai alapján dolgozták ki, ugyanakkor a hatóságoknak nincsen arra utaló értesülésük, hogy bármilyen veszély fenyegetné a rendezvényt.

Rovatok