Index Vakbarát Hírportál

Öt embert lőttek agyon egy amerikai bevásárlóközpontban

2016. szeptember 24., szombat 07:45 | aznap frissítve

Több emberre rálőttek a Cascade bevásárlóközpontban, a Washington állami Burlingtonban péntek este 10 óra körül - közölte a CNN. Az első hírek szerint hárman haltak meg, ketten megsebesültek, de a halottak számát később négyre, majd az egyik sérült halála után ötre módosították. A támadó tíz lövést adott le, majd elmenekült, mielőtt a hatóság közbe tudott volna avatkozni.

Azóta is nagy erőkkel keresik, a környékbelieknek lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el. 

Az áldozatok közül négyen nők, akik a Macy's  üzletben vásároltak. A CNN cikkében fotót közöltek a támadóról, a rendőrség szerint egy fiatal, "spanyolajkú", fekete hajú férfiról van szó.

Egy sérültet, egy férfit, súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba, életét már nem tudták megmenteni.

A szemtanúk szerint óriási káosz alakult ki a plázában, amikor elkezdődött a lövöldözés. Egyikük épp a moziban ült, amikor megkérték őket, hogy távozzanak, és elmondta, hogy mikor eszébe jutott az aurorai mozis lövöldözés (12 embert lőttek agyon 2012-ben a Sötét lovag bemutatóján), kicsit gyorsabban kezdte szedni a lábait.

A rendőrség kiürítette az üzleteket, és a támadót keresték, de szemtanúk szerint az elindult az autópálya felé, mások pedig másik épületek mögött látták.

Rovatok