Index Vakbarát Hírportál

Fogságban született gyermekeivel könyörög kiszabadításáért a tálibok túsza

2016. december 20., kedd 16:01

Újabb videót tettek közzé a tálib felkelők arról az amerikai-kanadai házaspárról, akiket még 2012-ben raboltak el, miközben hátizsákos túrán voltak Afganisztánban. A 31 éves amerikai feleség, Caitlin Coleman a felvételen a fogságban született két gyermekével és férjével együtt könyörög az amerikai és a kanadai kormánynak, hogy vessenek véget a kafkai rémálomnak és szabadítsák ki őket.

A nő már héthónapos terhes volt, amikor a tálibok elrabolták őket Wardak tartományban 2012 októberében, első gyermeke már közel négyéves. Azt nem tudni, hogy második fia mikor született. Bár a tálibok már a nyáron is közzétettek egy videót a házaspárról, azon még nem szerepeltek a gyerekek. Az amerikai nő kanadai férje, a 33 éves Joshua Boyle a videón fogvatartóit és az amerikai és a kanadai kormányt szidja.

A tálibok a család szabadon engedéséért cserébe három tálib vezető elengedését követelik. Amerika egyelőre nem kommentálta a legfrissebb videót, csak annyit közöltek, hogy John Kirby külügyi szóvivő korábban a túszok feltétel nélküli szabadon engedését kérte. Ugyanígy reagált a kanadai kormány szóvivője is, aki ezentúl mély aggodalmának adott hangot.

Rovatok