Index Vakbarát Hírportál

Lyonban is járt a berlini merénylő

2016. december 26., hétfő 18:23

A berlini merénylő, Anis Amri menekülésének újabb szakaszát sikerült rekonstruálni a nyomozóknak, a támadó Lyonon is átutazott Olaszország felé. A támadó múlt hétfőn este egy kamionnal belehajtott egy berlini karácsonyi vásárba, 12-en meghaltak, közel 50-en pedig megsebesültek a merényletben.

A Le Figarónak és az AFP-nek egy nyomozáshoz közel álló forrás megerősítette az LCI tévécsatorna információját, miszerint az akkor már európai elfogatóparanccsal keresett terrorista látható a térfigyelők felvételein december 22-én, csütörtök délután Lyon-Part-Dieu pályaudvarán.

A videón Anis Amri felszáll egy Chambérybe tartó vonatra. Azt már korábban tudni lehetett, hogy december 22-én a franciaországi Chambéryben volt. Az Europe 1 szerint 17 óra 44-kor indult el vonattal Chambéryből. Onnan vonattal jutott át a francia-olasz határon, és utazott Torinóig, ahonnan megint vonattal Milánóba ment tovább.

Ott péntek hajnalban az állomás közelében járőröző rendőrök lőtték le, miután igazoltatáskor pisztolyt rántott elő, és rálőtt a rendőrökre. A táskájában többek között két vonatjegyet találtak, az egyik Torinóba, a másik pedig Torinóból Milánóba szólt. Az olasz lapok szerint több nadrág, két fogkefe és holland telefonkártya is volt nála.

A Le Figaro szerint most nagy erőkkel vizsgálják a párizsi pályaudvarok térfigyelőinek felvételeit, hogy kiderüljön, a francia fővároson keresztül utazott-e Berlinből Dél-Franciaországba a merénylő. Azt ugyanis továbbra sem tudni, hogyan jutott el Lyonba.

Rovatok