Index Vakbarát Hírportál

Lengyelországban már 71 ember fagyott meg

2017. január 10., kedd 11:45 | aznap frissítve

Lengyelország: Egy nap alatt újabb hat emberéletet követelt a fagyos időjárás. Múlt csütörtök óta 28-an, november elejétől pedig összesen 71-en haltak meg a hideg miatt - többnyire hajléktalanok. Keddre virradóra Lengyelországban sok helyen mínusz 20 fok alatt volt a hőmérséklet, a kis-lengyelországi vajdaság hegyvidéki községeiben pedig a hőmérséklet megközelítette a mínusz 30 fokot is.

Románia: Mínusz 32 Celsius-fokot mértek kedd reggel a Székelyföld peremén fekvő Bodzafordulón. Az elmúlt éjszaka volt a tél leghidegebb éjszakája Romániában. A romániai meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint az elkövetkező napokban enyhül a fagy, de újabb havazások, hóviharok következnek, amelyek elsősorban az ország délkeleti megyéit érintik.

Szlovákia: Négy ember halt meg végzetes kihűlés következtében a hét végén Szlovákiában, ahol csütörtök óta helyenként több évtizedes hidegrekordok dőltek meg.

Ausztria: Az ország nyugati felén az elmúlt napokban nagy mennyiségű friss hó esett. Legalább a hét végéig még kritikus lesz a lavinahelyzet a nyugat-ausztriai Tirol tartomány hegyeiben, a kétezer méter feletti területeken továbbra is hármas szintű a figyelmeztetés a lavinaveszélyt jelző ötfokozatú skálán. A síelőknek azt tanácsolják, hogy maradjanak a biztonságosként kijelölt pályák 2000 méter alatti részén.

Dél-Európában és a Balkánon is extrém hideg van, ezért kritikussá vált a menekültek helyzete. Sokkoló képeinket itt nézheti meg.

Rovatok