Index Vakbarát Hírportál

Lelőttek két palesztint, akik rendőrökre támadtak

2017. július 14., péntek 08:57

Három palesztin rálőtt két izraeli rendőrre Jeruzsálem óvárosában, az Oroszlános kapu közelében, életveszélyes sérüléseket okozva, a biztonságiak lelőtték a támadókat, írja az MTI helyi hírforrásokra hivatkozva. A CNN szerint órákkal később a rendőrök belehaltak a sérüléseikbe.

A merénylők az al-Aksza és a Sziklamecsetnek otthont adó Mecsetek tere, izraeli nevén a Templomhegy felől érkeztek. Az óváros Oroszlános kapujánál célba vették a rendőröket, majd visszamenekültek a mecsetek felé. A biztonságiak üldözőbe vették, és lelőtték őket.

A rendőröket kórházba vitték.

Az izraeli arab Umm al-Fahhem városból származó merénylők közül kettőnél géppisztoly, harmadik társuknál pedig pisztoly volt. A rendőrség lezárta a Templomhegyet, és bejelentették, hogy nem lehet megtartani a muszlimok számára kiemelten fontos pénteki imát a Mecsetek terén, ahol minden héten ezrek gyűlnek össze. Egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta a felelősséget az akcióért.

A jeruzsálemi óvárosnál gyakran történnek merényletek, vagy merényletkísérletek. A múlt hónapban az óváros Damaszkuszi kapujánál palesztin merénylők halálra késelték egy 23 éves határőr-katonanőt.

Rovatok