Index Vakbarát Hírportál

Bebizonyosodott: a svéd újságírónő torzóját találták meg

2017. augusztus 22., kedd 20:55

A DNS-vizsgálatok kimutatták a hétfőn talált női torzó és Kim Wall közötti azonosságot – jelentette be Twitter-üzenetben a dán rendőrség.

A gyanús körülmények közt meghalt svéd újságírónő, a 30 éves Kim Wall maradványát egy koppenhágai sziget partján találta meg hétfő este egy kerékpáros.

A nyomozók a fej és a végtagok nélküli holttest méretéből vonták le a következtetést, hogy az lehet akár a Peter Madsen feltaláló saját készítésű tengeralattjárójáról eltűnt svéd riporternőé is. Szerdára lesznek meg a DNS-vizsgálat eredményei, bizonyosat csak ezután tudnak mondani. Azt már megállapították, hogy a fejet, a kezeket és a lábakat szándékosan vágták le a törzsről

Az újságírónőt utoljára augusztus 10-én látták a színes egyéniségként ismert polihisztor 40 tonnás, 18 méteres tengeralattjáróján, amellyel rejtélyes módon megszakadt a rádiókapcsolat aznap éjszakára a Dánia és Svédország közötti tengerszorosban, és amely másnap tisztázatlan körülmények között elsüllyedt egy Koppenhágához közeli öbölben. 

A búvárhajó tulajdonosa előbb azt állította, hogy a róla riportot készítő újságírónőt élve partra tette Koppenhágában, letartóztatása után azonban megváltoztatta vallomását, és azt mondta, Kim Wall meghalt egy balesetben a tengeralattjárón, ezért holttestét a tengerbe temette.

A hatóságok gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítják a társasági emberként, művészként, rakétatervezőként is ismert mérnököt. A gyanú szerint UC3 Nautilus nevű tengeralattjáróját szándékosan süllyesztette el úgy, hogy ő maga még épp megmenekülhessen.

A búvárhajót később kiemelték és a kikötőbe vontatták, ahol átvizsgálták, de nem találtak benne senkit.

Rovatok