Index Vakbarát Hírportál

Terrorveszély miatt lefújtak egy Allah-Las koncertet Hollandiában

2017. augusztus 23., szerda 22:25 | hat éve frissítve

Terrorveszély miatt lefújták az Allah-Las együttes fellépését Hollandiában, írja a BBC. A holland rendőrséget spanyol kollégáik értesítették, hogy valaki merényletre készül egy szerdai rockkoncerten.

Az eseményt azonnal lefújták, és találtak is egy robbanóanyagokkal telepakolt, spanyol rendszámtáblával rendelkező kisbuszt a helyszínen. A járműben több gázpalack sorakozott.

Ahmed Aboutaleb rotterdami polgármester elmondta, hogy őrizetbe vették a busz sofőrjét. A polgármester egyelőre nem tudta megerősíteni, hogy a gázpalackokkal teli busz összefüggésben áll-e a terrorfenyegetéssel. A spanyol El Pais hírlap szerint az őrizetbe vett sofőr spanyol állampolgár, írja az MTI.

A koncert a város egyik ikonikus, Maassilo nevű szórakozóhelyén lett volna. A résztvevőket azonnal evakuálták a tánctérről, a zenekart pedig a hátsó kijáraton menekítették ki, erős rendőri jelenlét mellett. Úgy tudni terrorellenes erők is a helyszínen vannak. A holland közszolgálati televízió testpáncélba öltözött rendőröket mutatott a szórakozóhely előtt.

A pszichedelikus gitárpopot játszó amerikai zenekarnak egy törökországi fellépésük előtt is problémái akadtak régebben, a nevük miatt sok kritikát kaptak, írja a Daily Star. A tagok állítják, nem akartak senkit megsérteni, nekik csak az volt fontos, hogy a bandájuknak "szent hangzása legyen". Az Allah-Las két hete a Szigeten lépett fel, de júniusban játszott az A38 Hajón is.

A spanyol rendőrség nyomozást folytat a múlt heten Barcelonában és Cambrilsban merényleteket elkövető terroristasejttel összefüggésben. A múlt csütörtöki barcelonai gázolásos merénylet előtti éjszaka történt alcanari házrobbanás is. A nyomozók később a felrobbant háznál 120 butángázpalackot találtak, valamint a terroristák által a Sátán anyjának nevezett TATP (aceton-peroxid) előállításához szükséges, 500 liternyi acetont, hidrogén-peroxidot és a robbanószerek pusztítását fokozó nagy mennyiségű szöget.

Rovatok