Index Vakbarát Hírportál

Az Interpol elfogatóparancsot adott ki a Red Bull örököse ellen

2017. szeptember 3., vasárnap 18:25 | aznap frissítve

A nemzetközi körözés után elfogatóparancsot adtak ki a thaiföldi Vorajut Juvidja (Vorayuth Yoovidhya), a Red Bull örököse ellen, aki 2012-ben Bangkokban halálra gázolt egy rendőrt, írja a Bild

A férfi családja Thaiföld egyik leggazdagabb famíliája, vagyonukat 20 milliárd dollárra becsülik. Nemcsak a Red Bull 51 százaléka van a család tulajdonában, de kórházak, gyógyszercégek és agrárvállalkozások is.  

Juvidját barátai csak a "Főnöknek"nevezik. A férfi 2012 szeptember 3-án valószínűleg részegen 170-nel  száguldott egy Ferrarival Bangkok utcáin, amikor a belvárosban elgázolt egy 48 éves motoros rendőrt.

Az autója száz méteren át tolta a földön a rendőrt, de a Red Bull-örökös továbbhajtott. A kocsiból azonban folyt a hűtővíz, ennek nyomát követve jutottak el a rendőrök a Juvidja-család bangkoki villájához.

A férfi azt állította, csak a baleset után ivott alkoholt, mert nagyon ideges volt. Előzetesbe került, de apja közel 4 millió forintnak megfelelő thai bát óvadék ellenében kihozta a börtönből.  

Vorajut Juvidja ezután a család magángépén Szingapúrba repült, majd Londonba költözött át, ahol a családnak szintén vannak ingatlanai. A "Főnök" itt egy elit magániskolába járt, de ideje nagy részét menő klubokban, egy tajvani luxushotelben, vagy a Red Bull Forma 1-es VIP-sátrában töltötte, miközben vadul posztolta a képeit az Instagramra. 

Az Interpol már korábban körözte a férfit, most nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene. Hazájában akár 10 év börtönt is kaphat.  

A férfi nagyapja, Csaleo Juvidja (Chaleo Yoovidhya) a hatvanas években találta ki a Karting Deng, angolul Red Bull (vörös bika) nevű energiaital receptjét. Az ital kezdetben a gépkocsivezetők körében vált népszerűvé, de helyi termék maradt.

Csaleo találkozott Dietrich Mateschitz osztrák vállalkozóval, akivel a 80-as évek közepén nemzetközi céget hozott létre. Az osztrák férfi úgy ismerte meg az italt, mint a jetlag hatásos ellenszerét. Közösen módosítottak az eredeti recepten, mielőtt megalapították a nemzetközi Red Bull márkát. 

Rovatok