Index Vakbarát Hírportál

Halálra verte a nevelt fiát, mert azt hitte, hogy meleg

2017. október 19., csütörtök 11:45 | aznap frissítve

Csütörtökön megkezdődött annak a férfinek a tárgyalása, aki 2013-ban hónapokig kínozta, majd agyonverte nevelt fiát, mert azt hitte, hogy meleg – írja az Independent

A férfi az akkor 8 éves gyerek anyjával együtt kínozta nevelt fiát, akit a halálához vezető hónapok alatt többek közt lefújtak paprikaspray-vel, fojtogatták, megkötözték és verték is, sőt gázpisztollyal is meglőtték. A fiú bátyja a tárgyaláson elmondta, anyja és annak barátja sokszor arra kényszerítették az öccsét, hogy romlott ételt egyen.

Az ügyész szerint nevelőapja arra kényszerítette a fiút, hogy rózsaszín ruhákban menjen iskolába és meg is akarta ölni őt, mert azt hitte, hogy meleg. 

A tárgyaláson fény derült a halálának körülményeire is, erről a nővére beszélt a bírónak. Mint mondta, nevelőapja annyira megütötte a fiút, hogy az elesett és nem is kelt fel. Ekkor az anyjával együtt felemelték, bedobták a zuhany alá és azt kiabálták neki, hogy ébredjen fel. Mikor nem ébredt fel, az anya úgy döntött, hogy hívja a rendőröket, lányát pedig arra utasította, hogy fogjon egy rongyot és takarítsa fel a vért a padlóról.

A vallomások állítólag olyan megrázóak voltak, hogy a bírónak szünetet kellett elrendelnie, mert annyian sírtak a teremben. A részletekre a nevelőapa tárgyalásán derült fény, a gyerekek anyjának külön tárgyalása lesz majd. Mindkettejüket kínzással és gyilkossággal vádolják.

Rovatok