Index Vakbarát Hírportál

A spanyol rendőrök hatalmas kokainfogása

2017. november 14., kedd 09:44

A spanyol rendőrök megcsinálták az országuk legnagyobb kábítószerfogását: 1,2 tonna kokaint foglaltak le, és letartóztattak három angol és két spanyol állampolgárt a két helyszínen tartó rendőrségi műveletben, írja a thelocal.es. A rendőrség közleménye szerint a brit-spanyol drogkereskedelmi szervezet/hálózat az egyik legaktívabb volt Európában.

A hálózat Észak-Spanyolországba vitte a drogot, ahonnan szállították délre. Feldolgozás, porciózás után pedig terjesztették, illetve szállították az Egyesült Királyságba. A szállításnál figyeltek arra, hogy hivatásos sofőrök szállítsák a drogot szokásos útvonalakon valami "rendes" szállítmány közé rejtve. 

Az egyik kamion sofőrje gyanús lett a spanyol rendőröknek, ezért követték, és amikor Granadában megállt, hogy lepakolja a szállítmányát két ember segítségével, akkor rajtaütöttek. A kamionban pedig 531 kilogramm kokaint találtak.

A szervezet három további tagját Zarautzban tartóztatták le, ahol egy kotrógép segítségével további 678 kilogramm kokaint ástak ki a földből. Az elhagyatott területen egy épületet is felfedeztek a rendőrök, ahol marihuánát termesztett a szervezet.

Rovatok