Index Vakbarát Hírportál

Újabb amerikai politikus keveredett zaklatásos botrányba

2017. november 21., kedd 20:57

John Conyers demokrata képviselő személyében újabb politikust vádolnak szexuális visszaélésekkel az Egyesült Államokban – írja az MTI. A 88 éves politikus a kongresszus egyik legprominensebb afroamerikai képviselője, de az ügy nemcsak ezért rendkívül kínos a Demokrata Pártnak, hanem azért is, mert idős ember, a képviselőház igazságügyi bizottságának például ő a rangidős demokrata párti tagja.

A vádak szerint a politikus évtizedeken keresztül ismételten szexuális ajánlatokat tett női munkatársainak, nemi aktusokat szorgalmazott, arra kérte őket, hogy hozzanak neki más nőket, akikkel feltételezhetően szintén szexuális kapcsolatot létesített. A BuzzFeed birtokába került dokumentumok szerint a férfi rendszeresen használt fel kongresszusi anyagi forrásokat nők Washingtonba utaztatásához, akiket vagy a lakására, vagy egy szállodába vitetett.

Conyers irodája egyelőre nem reagált semmit és a demokraták sem tettek közzé nyilatkozatot, Paul Ryan házelnök viszont közleményt adott ki, amelyben rendkívül zavarba ejtőnek nevezte a nyilvánosságra került információkat. 

Tavaly a kongresszus etikai bizottsága egyébként vizsgálatot indított Conyers ellen, mert volt kabinetfőnökének, Cynthia Martinnak a munkaviszonya megszűnése után még hat hónapig fizetést folyósíttatott. A politikus feleségét, Monicát 2009-ben 37 hónapi börtönbüntetésre ítélték, mert a detroiti városi tanács elnökeként kenőpénzeket fogadott el.

Rovatok