Index Vakbarát Hírportál

Trump brit látogatását is elsodorhatják az üzengetések

2017. december 1., péntek 11:55

Amerikai diplomaták lemondtak arról, hogy Donald Trump januárban Nagy-Britanniába látogasson, miután az elmúlt napokban diplomáciai üzengetés lett az amerikai elnök problémás Twitter-megosztásából, állítja a brit Telegraph. Ezt egyelőre más források nem erősítették meg.

Trump az eredeti tervek szerint 2018 első hónapjában nyitná meg az Egyesült Államok új londoni nagykövetségét, és ennek keretében találkozna Theresa May brit miniszterelnökkel is. Viszont nem teljes körű látogatást terveztek, így például II. Erzsébet királynővel nem találkozna.

A Telegraph-nak amerikai diplomaták azt mondták, hogy egyelőre bizonytalan, mikor látogathat Trump tényleg Nagy-Britanniába.

Az elmúlt napokban azért lett hirtelen feszült a viszony a két ország között, mert Trump a Twitteren üzente meg Maynek, hogy inkább foglalkozzon a saját dolgával, miután a brit miniszterelnöki hivatal elítélte, hogy az amerikai elnök megosztott többéves videókat egy gyűlöletbűncselekményért elítélt nő oldaláról.

A brit politikusok szinte egységesen ítélték el Trumpot, és May is kiállt, hangsúlyozva, hogy nem fél elmondani a véleményét. Viszont ő több politikus nyomása ellenére is azt mondta, hogy továbbra is várja Trumpot hivatalos látogatásra.

Rovatok