Index Vakbarát Hírportál

Elkapták a magyar bűnözőt, akit ezer kommandós keresett Olaszországban

2017. december 15., péntek 14:19

Az ANSA olasz hírügynökség szerint  elfogták Spanyolországban Fehér Norbertet, vagyis "Igort, az oroszt", vette észre a 444. A szerbiai állampolgárságú férfit azért körözték, mert májusban két embert megölt Olaszországban. Fehér elfogásakor lövöldözés tört ki, amiben hárman meghaltak, köztük két rendőr és egy civil. 

A 41 éves Fehérről itt írtunk bővebben még májusban. Először április 1-jén, egy rablási kísérlet közben lőtt agyon egy budriói kocsmárost a felesége szeme láttára. Az asszony azóta sem tudja elfelejteni a gyilkos tekintetét, amelyben nyoma sem volt sajnálatnak. Egy héttel később, április 8-án pedig egy önkéntes természetőrt ölt meg. A 62 éves áldozat, Valerio Verri szerencsétlenségére megpróbálta a társával feltartóztatni Fehért egy ellenőrzőállomáson Marmorta és Moline között Bolognában. A férfit a gyilkosságok után ezer kommandós kereste az olaszoknál.

Az ANSA mostani híre szerint Fehért Szerbiában rablásért és nemi erőszakért körözték. A hajtóvadászat előtt Fehér állítólag nyaralókat rabolt ki, volt bűntársai szerint nagyon szívós, jól bírja a szélsőséges körülményeket, hetekig elél az erdőben abból, amit talál. Bogyókkal és gyümölcsökkel is fenn tudja tartani magát, sárban és barlangban is elalszik, bár állítása szerint sosem volt katona.

Marco Minniti olasz belügyminiszter azt mondta, köszöni a spanyol hatóságoknak, az olasz csendőrségnek, egyúttal részvétét fejezte ki minden áldozat családjának. 

Fehér menekülése közben elkötött egy hajót is. A férfit helikopterekkel, drónokkal, kutyákkal is keresték Bologna, Ferrara és Ravenna környékén. A hatóságok korábban azt közölték, hogy a menekülő Fehérnél legalább két fegyver és 40 töltény van.

Rovatok