Index Vakbarát Hírportál

A Ford bocsánatot kért a gyáraiban történt zaklatásokért

2017. december 22., péntek 23:57

Jim Hackett, a Ford autógyár elnök-vezérigazgatója nyílt levélben kért bocsánatot alkalmazottaitól a cég két chicagói gyárában történt szexuális zaklatások miatt, hangsúlyozva, hogy elítélik az ilyen cselekményeket.

Ígérem, hogy tanulunk a történtekből és a jövőben jobban tesszük a dolgunkat

- szögezte le levelében az elnök. Bejelentette továbbá, hogy Chicagóba utazik, hogy személyesen beszéljen az ott dolgozó munkatársnőkkel.

A The New York Times interjúkkal tűzdelt hosszas riportban számolt be a két chicagói gyárban történt szexuális zaklatásokról és az ezekkel szembeszálló nők elleni megtorlásokról. A lap munkatársai mintegy 70 embert kérdeztek ki, s az is kiderült, hogy a cégnek sok pere is volt emiatt. Idén augusztusig tízmillió dollárt fizettek ki az áldozatoknak kártérítésként. A pereket szexuális zaklatások, valamint rasszista megkülönböztetések miatt is indították, jelenleg mintegy 30 panaszos pere folyik a bíróságokon. 

A Ford vezetése ugyan kifizette a kártérítéseket, ám  először fordul elő, hogy egy vállalati felsővezető nyilvánosan kér bocsánatot az alkalmazottaitól.

Rovatok