Index Vakbarát Hírportál

Feketékre lőtt egy férfi Olaszországban

2018. február 3., szombat 14:08 | aznap frissítve

Tüzet nyitott az utcán a járókelőkre egy autóból egy férfi szombaton a közép-olaszországi Macerata városban, a lövöldözésben legalább négyen megsérültek. Mindegyik sérült külföldi állampolgár - közölte a rendőrség. A helyi lapok szerint az áldozatok bevándorlók lehetnek. Egy gyanúsítottat őrizetbe vettek a hatóságok.

Az MTI idézi az ANSA olasz hírügynökséget, mely szerint két sebesült fekete bőrű. Helyi médiajelentések felvetik, hogy

a támadásnak faji motivációja lehet, és a lövöldöző férfi szándékosan olyanokra támadt rá, akik nem fehérbőrűek.

Macerata polgármestere arra figyelmeztette a helyieket, hogy ne menjenek ki az utcákra, mert "egy fegyveres férfi lövöldöz a városban egy autóból". A támadó 28 éves, Luca Traininak hívják. Elfogásáról videó is készült, amin látszik, hogy egy olasz zászlót volt a testére csavarva.

***** #Italy - Drive-by-shooting in #Macerata: Apparently, a man has shoot out of a Alfa Romeo 147 randomly at passers-by. There are four injured persons. The suspect was arrested by the police. pic.twitter.com/mpZvsUqlr1

— Onlinemagazin (@OnlineMagazin) 2018. február 3.

A Corriere della Sera című napilap internetes kiadásának jelentése szerint a támadó a délelőtt órákban először két fiatal afrikai bevándorlóra nyitott tüzet, egyiküket megsebesítette. Valamivel később egy másik bevándorlóra és egy afrikai nőre lőtt rá. Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy a sebesültek állapota mennyire súlyos. Sajtóhírek szerint ketten ültek az autóban, amelyből a lövéseket leadták. Maceratában pár nappal ezelőtt egy 18 éves olasz lány feldarabolt holttestére bukkantak rá két bőröndben. A gyilkossággal összefüggésben egy nigériai származású bevándorlót vettek őrizetbe a hatóságok. A szombati lövöldözés szemtanúi a támadó autóját azon a környéken is látták, ahol az olasz lány holttestét megtalálták.

Rovatok