Index Vakbarát Hírportál

Berlusconi 600 ezer menekült kizavarásával kampányol

2018. február 5., hétfő 21:05

Silvio Berlusconi megirigyelhette a jobboldali pártok menekültellenes kampányainak sikereit, ugyanis legújabb ígérete szerint, ha megnyeri a márciusi választásokat, 600 ezer menekültet fog kitessékelni az országból. Az egykori jobboldali kormányfő a szombati lövöldözésre reflektált, amiben hat afrikai járókelőt lőtt meg egy olasz szélsőjobboldali férfi. 

Berlusconi szerint az országban tartózkodó menekültek feszültséget okoznak, és ez bármikor bombaként  robbanhat, ahogy ez történt szombaton is. A 81 éves politikus szerint az elmúlt években kormányzó baloldali pártoknak köszönhetően 600 ezer ember jogtalanul tartózkodik Olaszország területén, és elsődleges cél, hogy újra uralkodjanak a helyzeten. 



Mivel Berlusconit a korábbi adócsalási botránya miatt nem lehetne elnökként iktatni, pártja a kisebb Olaszország Fivérei – Nemzeti Szövetség és a Északi Liga szélsőjobboldali pártokkal közösen indul, így megfelelő többség megszerzése esetén hatással lehetne a kormányzó pártra. A szombati lövöldöző az Északi Liga  színeiben indult tavaly helyi választásokon Macerataban. 

(via The Guardian)

Rovatok