Index Vakbarát Hírportál

Gyűlölte a Youtube-ot a támadó, mert nem fizettek a videóiért

2018. április 4., szerda 08:50

Egy 39 éves San Diegó-i lakos, Nasim Aghdam lövöldözött kedden a Youtube kaliforniai központjában, később kiderült, hogy dühös volt a videómegosztó cégre, mert nem fizettek neki a videóiért. 

A lövöldözésben összesen hárman sérültek meg, később a támadó végzett magával. Az Independent írja, hogy helyi lapoknak sikerült megszólaltatni a nő apját a lövöldözés után, aki elmondta, hogy állatjogi aktivista lányát nemrég feldühítette a Youtube mert nem fizettek tovább a platformon megjelent videóiért. A videómegosztóra feltöltött anyagokból lehet pénzt keresni, de a cégnek megvan a lehetősége arra, hogy a kifizetést megvonja, ha valakinek kevesebb, mint ezer előfizetője van, vagy általuk nem megfelelőnek tartott tartalmat oszt meg. 

Ismail Aghdam elmondta, hogy lánya hétfőn tűnt el, nem adott magáról életjelet, majd kedd éjszaka kaptak egy hívást a Mountain View-i rendőrségtől, hogy megtalálták, az autójában aludt. A férfi akkor figyelmeztette a rendőrséget, hogy Nasim a Youtube-hoz tarthat, mert gyűlöli a céget, de azt nem árulta el a rendőrség, hogy ezzel kapcsolatban kikérdezték-e. 

Nasim Aghdam korábban többször tüntetett az állatok jogaiért, a The Union-Tribune nevű lap egyszer meg is szólaltatta: "Szerintem az állatokat ugyanolyan jogok illetik meg, mint az embereket" - nyilatkozta akkor egy tüntetésen. 

Más források szerint az egyik megsebesített férfi a nő barátja volt, és a támadást vitájuk előzte meg. 

A keddi lövöldözés után egy 36 éves férfi kritikus állapotban, egy 32 éves nő súlyos állapotban került kórházba, egy 27 éves nő pedig kisebb sérüléseket szenvedett. 

Rovatok