Index Vakbarát Hírportál

Kampánygyűlések közepén robbantottak a merénylők Pakisztánban

2018. július 13., péntek 17:38 | öt éve frissítve

Legalább 128 ember meghalt Délnyugat-Pakisztánban, miután egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát egy választási kampánygyűlésen. A robbantást Beludzsisztán tartományban, a Kvetta városhoz közeli Másztungban hajtották végre.

A merénylet a tartományi gyűlés képviselői tisztségéért induló egyik jelölt kampányát vette célba. A Beludzsisztán Avami Párt jelöltje életét vesztette a támadásban. A kezdeti híradások még kevesebb áldozatról szóltak, az AFP francia hírügynökség 33 halottról, a Reuters hírügynökség információi szerint 27 ember vesztette életét. Az áldozatok száma sajnos a Reuters másnapi híradása szerint 128 főre emelkedett és nagyon sok a súlyos állapotban levő sérült.

Ez volt egy nap alatt a második választási kampány elleni támadás Pakisztánban. Korábban az észak-nyugati Bannu városában robbantottak egy másik jelölt konvoja mellett, 4 ember halt meg és 40-en sebesültek meg. A Muttahida Madzsliszi-Amal (MMA) konzervatív pártszövetség színeiben induló képviselőjelölt túlélte a támadást.

Kedden öngyilkos merénylő robbantotta fel magát az Avami Nemzeti Párt (ANP) kampányrendezvényén az ország északnyugati részén lévő Pesavarban, a támadásban 20-an meghaltak és 65-en megsebesültek. Életét vesztette egy tartományi képviselőjelölt is, írja az MTI.

A merénylet elkövetését a pakisztáni tálibok vállalták magukra. Pakisztánban július 25-én tartanak általános választásokat. A hadsereg kedden bejelentette, hogy több mint 371 ezer katonával szavatolja a szavazás biztonságát.

Rovatok