Index Vakbarát Hírportál

Felrobbant tablet okozott pánikot a madridi metrón

2018. szeptember 17., hétfő 17:23

Egy felrobbant táblagép okozott pánikot a madridi metrón hétfőn - írja az MTI.

A mentők szerint tizenkét embert kellett ellátni a helyszínen, közülük kilencen pánikrohamot kaptak, hárman a belélegzett füsttől lettek rosszul.

Egy egyetemista diáklány táskájában robbant fel a táblagép - az első feltételezések szerint az akkumulátor túlmelegedhetett - és okozott tüzet. A vagon poroltójával egy másik utas eloltotta a lángra kapott táskát, azonban a robbanás hangja és a füst miatt pánik alakult ki.
Több utas később újságíróknak arról számolt be, hogy nem tudták mi történt, sokan gondoltak terrortámadásra, kiabáltak, elkezdtek idegesen telefonálgatni, miközben a vagon másik végébe rohantak.
Mivel meghúzták a vészféket, a metró mintegy húsz percet vesztegelt az alagútban.
A forgalom az érintett metrószakaszon egy órára megbénult az incidens miatt.

Madridban 14 évvel ezelőtt történt nemcsak a város, de az ország történetének is legsúlyosabb terrortámadása, amikor is egyszerre 11 bomba robbant fel négy különböző helyszínen, kioltva 191 ember életét, és megsebesítve több mint 1800 embert. A merényletet az al-Kaida terrorszervezet vállalta magára.
Emellett évtizedeken át lehetett tartani a Baszk Haza és Szabadság (ETA) terrorszervezet bombamerényleteitől, amely 2011-ben jelentette be, hogy felhagy a fegyveres harccal, idén pedig végleg feloszlatta magát.

Rovatok