Index Vakbarát Hírportál

Savba áztatták a szaúdi újságíró holttestét

2018. november 1., csütörtök 16:45

Török hivatali forrásokra hivatkozva a Washington Post úgy tudja, hogy Dzsamál Hasogdzsi holttestét savba áztatva tüntették el. A jelenlegi információk szerint az isztambuli szaúdi konzulátusban meggyilkolt szaúdi újságírót azonnal fojtogatni kezdték, hogy belépett az épületben, majd feldarabolták, és a maradványait savba áztatták.

A feltételezések szerint az újságíró maradványait vagy még ott a konzulátuson áztatták savba, vagy a szaúdi főkonzul szomszédos telkén. A kertben találtak is olyan nyomokat, amik arra utalnak, hogy ugyanott áztatták savba a férfit, ahol megölték.

A szaúdiak elismerték, hogy a gyilkosság tényleg a konzulátuson történt, de azt állítják, hogy a gyilkosok átadták a holttestet egy társuknak, de a török hatóságok szerint ez a személy nem létezik. A törökök szerint egyébként a szaúdiak egyáltalán nem mutatkoznak együttműködőnek a nyomozásban, pedig a gyilkosság elkövetésének módja egyértelműen arra utal, hogy előre eltervezték.

Török vizsgálatok szerint egy 15 fős speciális osztag gyilkolta meg Hasogdzsit, majd még aznap elrepültek az országból. A törököknek egy hangfelvétel is van a tulajdonában, ami alapján állítják, hogy a szaúdiak előre eltervezve gyilkolták meg a Washington Post Szaúd-Arábiát gyakran bíráló publicistáját. A szaúdiak hetekig tagadták az ügy létezését, de egy ideje azt kommunikálják, hogy a kormánytól független ügynökök végeztek a férfivel.

Rovatok