Index Vakbarát Hírportál

Trump megint beleszállt Pakisztánba

2018. november 19., hétfő 17:30

Donald Trumptól sosem volt idegen, hogy Twitteren küldjön el embereket, szervezeteket, vagy akár teljes országokat a fenébe. Januárban egyszer már nekiment Pakisztánnak, azzal vádolva az országot, hogy nem tesz eleget a terrorizmus elleni harcért. Azóta az USA folyamatosan kaszálja el a Pakisztánnak juttatott katonai segélyeket, az év folyamán már több, mint 1 milliárd dollárnyi pénzt tartottak már vissza.

Trump most ismét kikelt Pakisztán ellen, először egy a Fox Newsnak adott interjúban, majd jó szokásához híven Twitteren mondta el a magáét.

"Nem fizetünk többet Pakisztánnak dollármilliárdokat, csak elraknák a pénzt, és nem csinálnak semmit, Bin Laden esete jó példa erre, Afganisztáné meg egy másik. Azok közé az országok közé tartoznak, amik elvettek az Egyesült Államoktól anélkül, hogy adtak volna valamit cserébe. Ennek VÉGE!", írja Trump a legfrissebb bejegyzésében.

A januári üzenete a témában komoly felháborodást váltott ki Pakisztán részéről, akik szerint az elnök semmibe veszi azokat a pakisztáni embereket, akik a terrorizmus miatt halnak meg nap mint nap.

(Borítókép: Pakisztáni tüntetők taposnak Trump arcképén 2018 május 16-án - fotó:  Aamir Qureshi / AFP)

Rovatok