Index Vakbarát Hírportál

Lövöldözés egy alabamai bevásárlóközpontban

2018. november 23., péntek 11:00

A fegyveres támadót lelőtték a biztonságiak, egy 12 éves kislány és egy 18 éves fiú kórházba került.

Tragikus lövöldözés történt egy alabamai bevásárlóközpontban csütörtök este. A Hoover-i Riverchase Galleriaban egy 18 éves fiú és egy idősebb férfi szólalkozott össze, majd utóbbi lövöldözni kezdtek. A kiváltó okot még nem ismerik a hatóságok - mondta el Greg Rector helyi rendőrkapitány.

Someone posted this shooting in the mall at river riverchase Galleria in Hoover Alabama on Thanksgiving pic.twitter.com/3WczyXqu7A

— NIKKI (@braxtonthings) November 23, 2018

A szemtanúk szerint több lövés is eldördült és a vásárlók sikoltozva kerestek menedéket a cipőbolt pultjai alatt. A fegyverest lelőtték a biztonságiak, míg a sérült fiú elszaladt. Ő is és egy 12 éves kislány is lövést kapott, mindkettőjüket kórházba szállították.

Vásárlási ünnepek

Az idén november 22-re esett a Hálaadás  (angolul Thanksgiving), amely az egyik legfontosabb észak-amerikai ünnep. November negyedik csütörtökén tartják, ilyenkor adnak hálát az amerikaiak az őszi betakarítások után a termésért. Amerikai módra, ezt újabban elsősorban vásárlással ünneplik a népek, az üzletek tovább vannak nyitva, és immár erre épül a másnapi nagy e-kereskedelmi őrület, a Black Friday.

A shooting at a mall in Alabama left two people injured and the gunman dead Thursday night, authorities said. https://t.co/T59qvqVJwg pic.twitter.com/5qR7cCTxgQ

— CNN Breaking News (@cnnbrk) November 23, 2018

Rovatok