Index Vakbarát Hírportál

Őrizetbe vették Oroszországban a Trump-orosz kapcsolatra utalgató eszkortlányt

2019. január 17., csütörtök 22:54

Néhány órával azután, hogy Anasztázia Vasukevicset és társait kiutasították Thaiföldről, már őrizetbe is vették őket Oroszországban - írja az AFP. Vasukevicset és társait kerítéssel gyanúsítják, amit Oroszországban akár hat évnyi börtönnel is büntetnek.

Vasukeviccsel együtt Alekszandr Kirillovot is őrizetbe vették a hatóságok, ő volt az a férfi, aki a feltételezések szerint szextanfolyamot szervezett volna Thaiföldön orosz állampolgároknak, amelyen Vasukevics mellett több másik eszkort is afféle szextanárnőként vett volna részt. Korábban Vasukevics azzal került a hírekbe, hogy amikor Thaiföldön letartóztatták az illegálisan végzett tevékenységei miatt, akkor azt mondta, hogy kész információkat szolgáltatni arról, hogy milyen kapcsolatban áll egymással Donald Trump és az orosz vezetés.

Az AFP beszámolója szerint Vasukevicséket már a reptéren kihallgatták civilruhás nyomozók a megérkezésük után, majd egyből vitték őket őrizetbe.

A reptéren volt egy Kristina nevű nő is, aki azt mondta, hogy Kirillov felesége, ő igyekezett magyarázatot követelni arra, hogy miért viszik egyből kihallgatásra a kiutasított személyeket, illetve hogy miért veszik őket őrizetbe.

Nem lehetett tudni, hogy mi történik majd a csoporttal, amikor megérkeznek Moszkvába, többen arra számítottak, hogy Vasukevicset egyből továbbküldik majd Fehéroroszországba, hiszen fehérorosz állampolgár.

Vasukevics politikai kapcsolataira utaló megjegyzéseit korábban mind az orosz, mind az amerikai fél úgy értékelte, hogy csupán a figyelem megszerzésére irányuló próbálkozások, az elmúlt hónapokban nem került elő semmilyen konkrétum, ami alátámasztaná a nő állításait.

Az viszont igaz, hogy Putyin legnagyobb ellenfele, Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus Vasukevics Instagram-oldalán a korábbi bejegyzések között felfedezett egy 2016 augusztusi videót, amin a nő  Szergej Prihogyko miniszterelnök-helyettes és Oleg Gyeripaszka milliárdos   társaságában látható egy luxus hajókázáson.

Rovatok