Index Vakbarát Hírportál

Trump állítólag személyesen utasította a bizalmasát, hogy hazudjon a kongresszusnak

2019. január 18., péntek 18:43

Donald Trump személyesen utasította a bizalmasát és exügyvédjét, Michael Cohent, hogy hazudjon a kongresszusnak a moszkvai Trump Tower-projektről, írta a Buzzfeed  az ügyön dolgozó két szövetségi nyomozóra hivatkozva.

A portál írása szerint Cohennek azt kellett hazudnia, hogy a torony építéséről szóló tárgyalások hónapokkal a valós dátum előtt véget értek. Az információik szerint Cohen mindezt az ügyben nyomozó Mueller-csapatnak is elmondta egy vallomásában.

Mueller hivatala állítólag több forrásból is tudja, hogy Trump hazugságra utasította Cohent, mégpedig a Trump Organizationnál dolgozó tanúk elmondása, belső emailek, sms-ek és más dokumentumok alapján, írja a Buzzfeed.  Trump' ügyvédje, Rudy Giuliani a CNN érdeklődésére annyit mondott, hogy "Ha ön hisz Cohennek, akkor van egy jó üzleti ajánlatom a Brooklyn-hídra". A Buzzfeednek sem Cohen, sem Mueller irodája nem reagált. 

A Moszkvába tervezett Trump-bizniszről itt írtunk bővebben. 

Trump egyébként a Buzzfeed szerint személyesen is el akart menni Moszkvába a 2016-os elnöki kampány alatt, hogy találkozzon Putyinnal, támogatta Cohen erről szóló ötletét.

A demokraták vizsgálatot sürgetnek, Adam Schiff, a hírszerzési bizottság elnöke szerint ezek a vádak az eddigi legsúlyosabbak között vannak. "Megteszünk mindent, amit kell, hogy kivizsgáljuk, igaz-e mindez", tweetelte. 

Eric Holder, aki Obama ideje alatt igazságügyminiszter volt, azt tweetelte, hogy ha mindez igaz, akkor a kongresszusnak el kell kezdenie az impeachmentet. 

A Buzzfeed szerint a toronyról szóló tárgyalásokról Ivanka Trump és Donald Trump Jr. is folyamatosan kapta az információkat Cohentől. 

Cohen régóta eltávolodott volt főnökétől, és segíti az ellene folyó nyomozást.

Rovatok