Index Vakbarát Hírportál

Lelőtték az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert

2019. április 23., kedd 13:11

Meggyilkolták Slavisa Krunicot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - írja az MTI a Nezavisne Novine című boszniai napilapra hivatkozva. 

Krunicot kedd éjszaka ketten támadták meg, többször is rálőttek, majd a kórházba szállítását követően belehalt sebesüléseibe. A lövöldözésben Slavisa Krunic testőre és az egyik támadó is az életét vesztette. A szomszédok szerint valódi háborús hangulat volt néhány másodpercig Jablan kod Trna településen, írja a Szabad Magyar Szó. A rendőrség tájékoztatása szerint egyelőre nem lehet tudni, miért követték el a merényletet.  

Slavisa Krunic néhány évvel ezelőtt arról beszélt egy televíziós interjúban, hogy óriási nyomásnak van kitéve, a boszniai Szerb Köztársaság kormányához közeli személyek többször is ki akarták vásárolni cégeiből, és mivel egyetlen politikai párt sem áll mögötte, egyedül kell megküzdenie az őt érő támadásokkal.  Slavisa Krunic jelentős cégbirodalommal rendelkezett, egyebek mellett egy Banja Luka-i biztonsági vállalat, valamint egy országos pékséghálózat tulajdonosa volt.

Rovatok