Index Vakbarát Hírportál

Hét nő és gyerek meggyilkolását vallotta be egy ciprusi katonatiszt

2019. április 26., péntek 13:25 | aznap frissítve

Hét nő meggyilkolását vallotta be Cipruson egy hivatásos katonatiszt, akit egy eltűnt nők és kislányok ügyében folyó nyomozás közben tartóztatott le a rendőrség. A helyi média szerint ez a szigetország első sorozatgyilkossága, írja az MTI.  

Nikosz Metaxaszt, a Nemzeti Gárda 35 éves századosát eredetileg két holttest megtalálása után vették őrizetbe az elmúlt napokban, de végül hét gyilkosságot vallott be.

A két holttest egyike egy filippínó nőé, akinek 6 éves kislányát ugyancsak eltűntként tartják nyilván, de az ő holttestét még keresik. A második filippínó nő testét egy bányaaknában találták meg, az elsőhöz hasonlóan megkötözve.

Csütörtökön maga Metaxasz mutatta meg legutóbbi, feltehetően ugyancsak filippínó áldozatának holtestét, amit egy, a fővároshoz közeli katonai reptéren rejtett el.

Metaxasz feltehetően 2016 őszén gyilkolt először. Áldozata lehetett egy 36 éves román nő, és annak nyolcéves kislánya, illetve egy nepáli vagy indiai nő is - írta ciprusi rendőrségi forrásokra hivatkozva a CNA hírügynökség.

Úgy tudni, hogy a tettes internetes randioldalakon ismerkedett meg áldozataival, akiket szeretkezés közben megfojtott.

A súlyos bűntény sokkolta a ciprusi közvéleményt, mivel a földközi-tengeri szigetországban eddig ismeretlen volt a sorozatgyilkosság. A legutóbbi súlyos kettős gyilkosság 1993-ban történt, amikor egy svéd és egy ukrán nő raboltak és gyilkoltak meg. 

A ciprusi rendőrséget annyira felkészületlenül érte a szokatlanul súlyos bűnügy, hogy kénytelen volt brit szakértők segítségét kérni. Az ügy feltárásában most klinikai pszichológusok, orvosok, és korábbi gyilkossági ügyekben jártas nyomozók is részt vesznek.

Alegnagyobb ellenzéki párt, az Akel a rendőrfőnök és az igazságügy-miniszter lemondását követeli, amiért megtörténhetett a szörnyű bűncselekménysorozat.

Rovatok