Index Vakbarát Hírportál

Perli a félkezű férfi az amerikai rendőrséget, amiért a bokájához bilincselték a csuklóját

2019. május 19., vasárnap 21:45

Egy Randy Schoonover nevű férfi - aki korábban nyugat-virginiai szenátor volt - beperelte a rendőrséget, amiért egy 2018-as letartóztatásnál a lábához bilincselték a kezét. A félkarú férfi szerint túlzott erőszak volt ez vele szemben, a rendőrök szerint viszont az egy kar miatt nem igazán lehetett volna megoldani másképp a bilincselést, írja a 444.hu az Independent cikke nyomán.

A 65 éves férfit azért tartóztatták le 2018-ban, mert úgy vezetett, hogy nem voltak nála papírok. Az ügyvédje szerint azért vezetett akkor Schoonover, mert mellkasi fájdalmai voltak, és a testvéréhez igyekezett, hogy megkérje, vigye kórházba. A rendőr a háznál állította meg, ahová még megkérte a férfi, hadd menjen be egy aszpirinért. Bentről felhívta egy ismerősét a bíróságon, hogy maradjon bent minél tovább, mert lehet, hogy a bíróságon köt ki. Ezt elmondta kilépve a rendőrnek is, aki elmondása szerint minden magyarázat nélkül letartóztatta, és eszközölte a fent említett bilincselést.

A '89 és '99 között szenátusi tag Schhoonover ügyvédje szerint semmi oka nem volt a rendőrjárőrnek ilyen szintű erőszak alkalmazására, hiszen a férfi nem volt erőszakos vele szemben. Az egykori szenátorról a cikk megjegyzi, korábban 14 hónapot töltött börtönben, mert kenőpénzt fogadott el.

Rovatok