Index Vakbarát Hírportál

Strachétől a felesége is elköltözött

2019. május 21., kedd 13:49 | aznap frissítve

Miután napvilágra került férjéről az óriási politikai botrányt kirobbantó leleplező videó,

Heinz-Christian Strache felesége visszaköltözött a szüleihez.

Philippa Strache valószínűleg a Spiegel és a Süddeutsche Zeitung által publikált rejtett kamerás videók által rögzített csajozós kiszólások miatt orrolhatott meg a - most már csak volt - osztrák alkancellárra. A Heute bulvárlapnak azt mondta,

Még mindig sokkhatás alatt állok, és muszáj összeszednem a gondolataimat. Én mindig előre tekintek, még egy ilyen helyzetben is. Minden figyelmemet a fiamra és az állatvédelmi tevékenységemre akarom fordítani.

Philippa Strache újév napján adott életet a házaspár első gyerekének, Hendriknek. Egyébként Strache a lemondását bejelentő beszédében feleségétől is elnézést kért, és bűnbánóan bevallotta,

Úgy viselkedtem, mint egy macsó tinédzser.

Ahogy arról részletesen írtunk, egy 2017-ben készült, rejtett kamerás videó miatt szombaton lemondásra kényszerült Heinz-Christian Strache alkancellár, az Osztrák Néppárttal közösen kormányzó Osztrák Szabadságpárt elnöke. A videón cigiző, szusit, Red Bullt és vodkát vedelő Strache egy ibizai luxusapartmanban azt fejtegette egy csinos orosz nőnek, hogy ha a nő által állítólag képviselt Putyin-barát oligarcha megvásárolja a legnagyobb osztrák lap, a Kronen Zeitungot, és az FPÖ szolgálatába állítja, akkor milyan szívességekkel fogja azt viszonozni.

Sebastian Kurz kancellár, az Osztrák Néppárt  elnöke bejelentette: nem kíván tovább együtt kormányozni az FPÖ-vel, és előrehozott választások kiírását kezdeményezte. Ezt a szövetségi elnök szeptemberre tűzte ki. Az FPÖ az összes miniszterét visszahívta a kormányból.

Rovatok