Index Vakbarát Hírportál

Lezárták a Marton László elleni etikai vizsgálatot

2018. augusztus 23., csütörtök 16:41

A Színház- és Filmművészeti Egyetem etikai bizottsága lezárta a Marton Lászlót érintő, 2017. november 8-án megkezdett etikai vizsgálatálatot. Mint közleményükben írják:

"A mai napig az egyetemre semmilyen bejelentés nem érkezett arról, hogy Marton László tanárként visszaélt volna a pozíciójával. A 3. évfolyamos színész osztály hallgatói arról adtak önkéntes nyilatkozatot, hogy tanulmányaik során soha nem tapasztaltak semmiféle zaklatást, hatalommal való visszaélést osztályfőnökük, Marton László részéről.

Mivel Marton Lászlónak az egyetemmel kötött határozott idejű szerződése lejárt, és azt az egyetem nem hosszabbítja meg, az ügyben az egyetem részéről további tennivaló nem merül fel. A fentiekre tekintettel a SZFE vezetősége az eljárást lezárta."

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Sárosdi Lilla, a Krétakör egykori színésznője október 14-én mondta el, egy nagy színházi rendező húsz éve, 17 éves korában az autójában elővette előtte a péniszét, és azt mondta, "Puszild meg", majd a velük utazó másik férfi kielégítette magát a síró nő előtt. Sárosdi valamivel később azt mondta: a rendező Marton László volt.

Később összesen tíz nő jelentette ki: Marton őket is zaklatta, a saját előadásai nézése közben egy zárt szobában orális szexre kényszerítette őket, vagy az előadás alatt a lábuk közé nyúlt; volt, aki azt mondta, Marton folyamatosan hasonlóan viselkedett, ő megpróbálta erre figyelmeztetni a Vígszínház stábját, de nem történt semmi, azt mondták, felesleges bármit tennie.

Rovatok