Index Vakbarát Hírportál

Trianon-musicalre készül az Operett új vezetése

2018. november 8., csütörtök 13:40

Az Operettszínház új vezetése a trianoni béke századik évfordulójára musicalpályázatot ír ki, írja a hvg.hu. A cikk szerint a Trianonnal foglalkozó musical kivétel lesz, ugyanis a színház új igazgatója, a társulat által a jelöltek közül legkevésbé támogatott Kiss B. Atilla a musicalek helyett az operettekre akar koncentrálni. (A másik két pályázó Lőrinczy György, a jelenlegi igazgató és Szente Vajk musicalszínész és -rendező voltak.)

Kiss B. olyanannyira komolyan gondolja a szakítást az Operettszínház eddigi munkáival, hogy 111 oldalas pályázatában egyetlenegyszer sem említette név szerint az előző vezetők bármelyikét.

A cikk emlékeztet rá, hogy a szexuális zaklatási ügyei miatt távozni kényszerülő Kerényi Miklós Gábor (az Operett Lőrinczy előtti vezetője) annak idején arra használta a musicaleket, hogy segítségükkel megmentse a 2001-ben átvett, üresen kongó Operettszínházat. A Hvg operettszínházi forrásai szerint a közkedvelt musicalek kivezetésével szinte biztosan megrogy a színház költségvetése.

Kiss B. nem sokkal kinevezése után bejelentette, hogy balettigazgatónak nevezi ki a Magyar Idők főmunkatársát, Apáti Bence balettáncost, aki a HírTV és az EchoTV politikai műsorainak egyik állandó szereplője.

Rovatok