Index Vakbarát Hírportál

Mit keres a könyvesboltban Gryllus Vilmos és az operaénekesek?

2019. április 25., csütörtök 17:13

Április 26-án országszerte több mint 20 könyvesboltban szerveznek játékos, szórakoztató, művészvendégekkel színesített programokat, a Kis Könyves Éj rendezvénysorozatnak a részeként. A megmozdulás résztvevői azok a független magyarországi könyvesboltok, amik nem kapcsolódnak semmilyen nagy terjesztői vagy kiadói hálózathoz.

Biatorbágyon például Gryllus Vilmos Muzsikáló madárház című zenés előadása kínál kellemes kikapcsolódást az érdeklődőknek, a Kisgombos könyvesboltban.

Fél 6-tól, ugyanitt, Gyere velünk az Operába! címmel interaktív talkshow következik Bátori Évával, Pánti Annával és Medvecz Józseffel, a Magyar Állami Operaház operaénekes és balettművész nagyköveteivel.

Az est repertoárjában szerepel még zenével kísért kiállítás, alkotóműhely, hetvenkedés Háry János módra, flashmob, rizsporos parókapróba és színpadi kellékbemutató.

A Kis könyves éj - Független Könyvesboltok éjszakája rendezvény a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválhoz kapcsolódik annyiban, hogy mindig ezen eseménysorozat péntek estéjén kerül megrendezésre. Az első alkalom 2012-ben volt, és néhány év alatt ismert és keresett rendezvénnyé vált, melyben nagyjából 20-30 bolt vesz országszerte részt, egyre bővülő létszámban és töretlen lelkesedéssel.

Az idei programkínálat

Lesz Tandori kiállítás Galkó Balázzsal, zenés Villon est és Cseh Tamás emlékkoncert, kézművesfoglalkozás és farkaskölyök képző a kicsiknek, interaktív krimi-műhely, könyvlapozgató Pöttykaland, Graffaló és Muzsikáló madárház Gryllus Vilmossal, sütivásár, zene és virágültetés, no és persze írók, költők, illusztrátorok, tollforgatók itthonról és Portugáliából, Francia- és Lengyelhonból vagy épp Oroszországból, egyszóval zene és irodalom a világ különböző szegleteiből.

Néhány név a független könyvesboltok vendéglistájáról: Nastia Sleptsova, Chaerin, Jean-Christophe Rufin, Martyna Bunda, Ágoston Zoltán, Egger Géza, Galkó Balázs, Dániel András, Hillier-Szalay Enikő, Harcos Bálint, Fábián Janka, Shrek Tímea, Szente Anita, Makai Kinga, Hanga Réka, Molnár T. Eszter, Mészöly Ágnes.

Katalóniában a független könyvesboltok napján minden vásárló egy rózsát kap a boltostól, és a 8. Kis Könyves Éj néhány résztvevője is követi ezt a hagyományt. 

Rovatok