Index Vakbarát Hírportál

Anger Zsolt: Az Aranyélet az elmúlt évtizedek morálját rögzíti

2021. november 14., vasárnap 10:03

Elképesztő színész, zseniális szinkronhang, jó társalkodó. Remek partner a ráérős diskurálgatásban, ami a Sunday Brunch célja. Szívesen és jól sztorizik, és van is neki miről.

Személyében egyszerre látogatott el hozzánk Endre bá az Aranyéletből, Jaime Lennister szinkronhangja a Trónok harcából, a ráérő idejében Széll Tamással főzőcskéző szakács, a szakmahalmozó, aki épp teherautót vezetni tanul, a néhai kisdiák, akit eltanácsoltak a postaforgalmi szakközépből, mert trollkodásba fogott egy telexmasinával. Sztori bőven akad.

Endre bával indítottunk, ahogyan felhörpintette az espressóját még a felvétel előtt, azzal előhívta a gazembert az emlékezetünkből. Szívesen beszélt erről az alakításáról, még nem unja; mégiscsak az HBO saját gyártású produkciója hozta meg számára az ismertséget. 

Anger Zsolt: Az Aranyélet az elmúlt évtizedek morálját rögzíti

„Endre bá egy csaló, rabló, gyilkos, gazember, mégis egy apafigura, ily módon pedig példakép is, ami nagyon betalált a nézőknél. Várható is volt, hiszen a betyárkultusz idehaza tapintható” – véli Anger Zsolt.

Így folytatja: „Az Aranyélet erénye szerintem, hogy nemcsak az értelemre, hanem az érzelemre is hatott. Ugyanakkor a sorozattal olyat alkottunk, ami még nagyon sokáig fog tudni mesélni erről a társadalomról.

Az a pusztítás ugyanis, amit közösen az elmúlt évtizedekben végeztünk, azt jó száz évig nem fogjuk tudni kiheverni.

Ha száz év múlva jön egy ufó, és megkérdezi, kik azok a magyarok, elég megmutatni neki az Aranyéletet, mert abban minden benne van” – összegzi a nyers valóságot Anger Zsolt.

Szórakoztató, amikor a Trónok harcáról mesél. A sorozat egyik kulcsfiguráját alakítja, és nagy örömünkre bepillantást enged a szinkronizálás kulisszatitkaiba. Olykor lehetetlen körülmények között kölcsönözte a hangját a karakternek. Megdöbbentő, hogy egy Trónok harca-kvízen simán elhasalna, azt is elmondja, miért.

Aztán rátérünk legújabb alakítására a Post Mortemben, ahol Erzsi nénit formálja meg, és bizony elég csúfosan végzi az ország első egész estés horrorfilmjében, de legalább megtudja, milyen a plafonon lebegni. Innen Szegedre, Anger szülővárosába utazunk, és megismerhetjük a postaforgalmista kisdiák iskolából való eltanácsolásának hiteles történetét. A sztori főszereplője ő és egy telexmasina, amin Anger bankrablásra figyelmeztet.

És a történeteknek itt még nincs vége. Kiderül, mi az ételspecialitása. Megtudjuk, mivel vette le a lábáról feleségét. Elmeséli, hogyan történt, amikor Endre bá meghal az Aranyéletben, azon az éjjelen halt meg az édesapja.

A részletekért kattintsanak a videóra, vagy hallgassák meg a podcastet.

A Sunday Brunch második évadának korábbi vendégei voltak: Bereczki Zoltán, Kovács Patrícia, ahogyan Schobert Norbert is.

Rovatok