Index Vakbarát Hírportál

A Dunkirk lenyomta Cara Delevingne szemöldökét

2017.07.24. 18:11

Christopher Nolan második világháborús filmje, a Dunkirk hozta a legtöbb bevételt csütörtök és vasárnap között a magyar mozikban, az első hétvégéjén több mint 42 ezren ültek be rá a magyar mozikban. Nolan filmje biztosan ott lesz az Oscaron, jósolták szinte azonnal a filmes lapok, és az Index is erre hegyezte ki a kritikáját. Meg arra, hogy ritkán látni ilyen filmeket moziban, úgyhogy érdemes beülni rá.

A  Luc Besson-féle Valerian és az ezer bolygó városáról már nem írtunk ilyen szépeket. "Ezer sebből vérzik" – írta kritikusunk, kiemelve a borzalmas szereposztást és a csikorgó cselekményt. A Valeriant nemcsak mi húztuk le, sok negatív kritikát kapott, ez azonban nem zavarta a magyar moziba járókat: közel negyvenezren váltottak rá jegyet, amivel a hétvége második legnagyobb bevételét hozta.

Dwayne Johnson és Zac Efron Baywatch-filmje a 76 ezres nyitóhétvége után most újabb 42 ezer embert csalt a mozikba, amivel már a 150 ezres össznézőszámot kapargatja. A Gru 3 közben átlépte a 400 ezres álomhatárt, és az év legnézettebb filmje lett, az új Majmok bolygója-film pedig hatalmasat zuhant az egyébként sem túl erős (35 ezer nézős) nyitóhétvége után.

Amerikában is tarol a Dunkirk

Az Egyesült Államokban több mint 50 millió dollárral nyitott a Dunkirk, az Aeonflux szerint pedig ezzel Christopher Nolan filmje nem sokkal marad el a Ryan közlegény megmentése első hétvégéjén elért eredményétől. A CNN szerint a Dunkirk összesen csaknem 106 millió dollárt hozott világszerte.

A legnagyobb meglepetést egy korhatáros vígjáték, a Girls Trip okozta: a Téglatesót, a Holtunkiglant és a Horrorra akadva ötödik részét rendező Malcolm D. Lee filmje több mint 30 millió dollárral kezdett, ami egészen szép eredmény egy kevesebb mint 20 millió dolláros költségvetésből megvalósuló filmtől.

Hiába öltek bele rengeteg pénzt, a Valerian szerény 17 millió dolláros hétvégi bevétellel kezdett az Egyesült Államokban, ami csupán az ötödik helyre volt elég. Ezzel az eredménnyel Luc Besson filmje a nyár egyik legnagyobb bukása lehet, pedig 300-400 millió dolláros bevételt vártak a filmtől.

Ne maradjon le semmiről!