Index Vakbarát Hírportál

Forradalmi eljárással kicsinyítik le Matt Damont

2017.09.12. 12:16

Megjött a szinkronizált előzetes Alexander Payne Kicsinyítés (Downsizing) című szatirikus filmjéhez, melyben a Földet az emberek összezsugorításával szeretnék megóvni, Damon és a feleségét játszó Kristen Wiig pedig maguk jelentkeznek a programba.

A filmet a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be szeptember elején, ahol Payne eddigi legjobb filmjeként jellemezték a kritikusok - a rendező korábbi munkái között amúgy olyan filmek szerepelnek, mint a Schmidt élete, a Kerülőutak, az Utódok és a Nebraska

A sztori szerint norvég tudósok új megoldással állnak elő a túlnépesedésre: zsugorítsuk az embereket úgy egy arasznyira, és adjunk 200 évet a teljes globális kicsinyítésnek. Az emberek lassan rájönnek, mennyivel tovább tart a pénzük egy miniatürizált világban. Egy jobb élet ígérete Paul Safraneket és feleségét, Audreyt is arra készteti, hogy hátrahagyva stresszes életüket, lekicsinyíttessék magukat, és beköltözzenek a kisméretűek közösségébe. Alább az eredeti trailer:

A film további főbb szerepeit Christian Waltz, Hong Chau és Jason Sudeikis alakítják, de feltűnik benne Laura Dern és James Van Der Beek is. A magyarországi bemutató dátuma 2018. január 11.

Ne maradjon le semmiről!