Index Vakbarát Hírportál

Újabb vevő a Weinstein-cégre

2017.11.20. 21:59

Egy amerikai üzletasszony tette az első ajánlatot a Weinstein Company produkciós cég megvásárlására. Maria Contreras-Sweet, aki az Obama-adminisztráció idején a kisvállalkozásokért felelős hivatal vezetője volt, nők vezetésével akarja életben tartani a szexuális zaklatással és erőszakkal vádolt Harvey Weinstein és fivére alapította vállalatot.

Az igazgatótanácsának küldött levél a Wall Street Journal birtokába jutott, ám az konkrét összeget nem tartalmaz, és a pénzügyi befektetők kilétét sem ismerteti. A tervek szerint a produkciós cég folytathatná tevékenységét, az öszes alkalmazottat megtartva. A jelenlegi két társelnöknek, a Weinstein-fivéreknek azonban távozniuk kellene. 

Maria Contreras-Sweet többségében nők alkotta igazgatótanácsot alkalmazna, és megváltoztatja a cég nevét is. Létrehoznának egy pénzügyi alapot Weinstein áldozatai számára, és mediátorok segítenék a peres ügyek elrendezését.

A Weinstein-cég megvásárlását mérlegelte az A&E Networks, a Lions Gate Entertainment és a Metro-Goldwyn-Mayer is, tárgyalásokat folytattak a Colony Capital alapkezelővel, de nem jutottak egyezségre, hiába ígértek azonnali tőkeinjekciót a produkciós cégnek. 

A Weinstein Co. október elején azonnali hatállyal elbocsátotta társelnökét, miután többen szexuális zaklatással és erőszakkal vádoltak Harvey Weinsteint producert.